#armanisi #cateblanchett Interviews Latest Magazines

Cate Blanchett Fan @Cate-Blanchett.com | » Various Interviews and Magazine Scans

Cate Blanchett Fan @Cate-Blanchett.com | » Various Interviews and Magazine Scans

Hiya Blanchetters!
We now have collected some interviews (not current) and magazines scans (newer) about Armani’s Sì Fiori, Bernadette and more. Take pleasure in!

EXCLUSIEF OP ELLE.BE: INTERVIEW MET CATE BLANCHETT

Cate Blanchett is ‘het gezicht van’ Giorgio Armani parfums maar wil liever zo niet genoemd worden. De getalenteerde actrice is immers zoveel meer dan dat. Wij ontmoetten de tweevoudige Oscarwinnares tijdens een exclusief onderonsje in Londen.

Naar onze bescheiden mening is het nogal lullig om iemand ‘fifty and fabulous’ te noemen. Het is een label dat halve eeuwelingen die zich gewillig in een te korte jurk hijsen en met ‘de girls’ in de bubbels vliegen zich graag op de borst spelden. Cate Blanchett, tweevoudig Oscarwinnares, VN Goodwill-ambassadrice en moeder van vier viert deze maand haar vijftigste verjaardag. Dat maakt haar fifty, en we kunnen er niet onderuit: ook ‘fabulous’. Ik magazine het aan den lijve ondervinden tijdens een bezoekje aan haar suite in een Londens lodge. Nog voor de veiligheidsagent de deur van de suite achter me sluit, veert Cate al op uit de canapé om me de hand te schudden. Haar ijsblauwe ogen haken zich huge in de mijne en het kost me een paar seconden om te bekomen. Ze is een charismatische verschijning op de rode loper – en al helemaal als ze in een knalrood broekpak voor je neus staat.

Een ster van haar kaliber interviewen is niet altijd een pretje. Hoe hoger aan het firmament, hoe moeilijker het vaak is om publiceerbare antwoorden te krijgen. Niet zo bij Blanchett. Ze blijkt één brok professionalisme en heeft niet de minste moeite om het die dag nog maar eens te hebben over Sì Fiori – de nieuwste telg uit de Sì-familie van Giorgio Armani. Maar niet zonder eerst een complimentje te geven. “Wat een geweldige tas!”, zegt ze met een blik op de handtas aan mijn arm.

Aangezien hij ook werkelijk ‘amazing’ is, kunnen we aannemen dat de Australische actrice enkel welgemeende complimenten geeft. Tegenwoordig woont ze samen met haar gezin op een landgoed in East Sussex, maar de geuren van de heimat down beneath blijven in het geheugen gegrift. “Eucalyptus, de geur van theebomen maar helaas ook die van bosbranden. Je kan de wereld rondreizen maar sommige geuren zijn voor eeuwig aan thuis gelinkt.”

Blanchett verpersoonlijkt sinds 2013 de Sì-parfums. “Ze noemen me wel eens het ‘gezicht van’, maar zelf vind ik eerder dat ik de ‘spirit’ van de geuren vertegenwoordig.” Met Sì Fiori kreeg de familie er dit jaar een derde lid bij. “Een sensuele geursensatie die opgebouwd is rond een hedendaagse chypre, een mix van houtige akkoorden. Er is een onderliggende, vrouwelijke toon die ik als gesofisticeerd zou omschrijven. Toch blijft het geheel fun”, aldus Blanchett. Zelf draagt ze de geur met topnoot van groene mandarijn het liefst wanneer de avond valt. “Maar je kan de parfums ook perfect onderling combineren. Ik begin ‘s morgens vaak met Sì Intense en doorheen de dag verstuif ik er een vleugje Sì Fiori overheen.”

GLOBAL BEAUTY AMBASSADOR
Cate en meneer Armani (zoals ze hem gedurende het gehele interview noemt) go approach back. Nog voor ze officieel door de Armani-familie werd ingelijfd, ontwierp hij al kostuums voor filmrollen en rodeloperjurken. Ze zetten ook samen de schouders onder humanitaire projecten. “Ik heb een ongelofelijke bewondering voor de man, hij leerde me anders naar de wereld te kijken. Voor mij is hij een van de laatste groten. Het is een voorrecht om met hem samen te werken.” De liefde en het respect blijken wederzijds. Cate werd onlangs benoemd tot ‘Global Beauty Ambassador’. Dat betekent dat ze niet langer enkel in de campagnes voor de parfums maar ook in die van de skincare en make-up te zien zal zijn. Een unicum in de geschiedenis van het Italiaanse merk. “Zijn ze helemaal gek geworden?”, lacht ze.

Sinds vorige zomer wordt Cate op het parfumfront bijgestaan door actrice Elaine Zhong en modellen Adwoa Aboah en Sara Sampaio. “We zijn allemaal eigenaardig op onze eigen manier. Sara zit boordevol leven, Aboah is woest en Elaine straalt dan weer pure elegantie uit. Meneer Armani slaagt er steeds in om verschillende vrouwen uit verschillende werelden samen te brengen. Op die manier heb ik al veel interessante mensen leren kennen.”

JA-NEEVERHAAL
Geen nieuw parfum zonder bijbehorende reclamecampagne. En ook in deze dromerige reclamespot is de boodschap duidelijk: zeg voluit ‘ja’ tegen het leven. Ga boodschappen doen in die rode baljurk en spring uit dat vliegtuig zonder na te denken over de mogelijke risico’s. Toch zou je kunnen stellen dat het in deze tijden minstens even belangrijk is om ‘nee’ te durven zeggen, niet in het minst op de werkvloer. “Dat klopt helemaal. Ik zeg zelf veel te vaak ‘ja’, want ik houd van het onverwachte”, aldus Cate. “Maar ‘ja’ zeggen tegen jezelf, betekent soms dat je ‘neen’ tegen iets of iemand anders zegt. Soms is dat broodnodig om tijd voor jezelf te nemen, want die is toch zo enorm kostbaar.”

Later dit jaar komt de verfilming van de roman ‘Where’d You Go, Bernadette’ in de zalen. Blanchett kroop hiervoor in de huid van Bernadette, een ooit succesvolle architecte die de grip op de realiteit verliest en aan de vooravond van een tripje naar Antarctica van de aardbol verdwijnt. De actrice zoekt voor elke rol een ander parfum uit. Welke geur uit de Sì-familie ze voor Bernadette zou kiezen? “Ze was een erg depressieve vrouw, dus ik houd het op deodorant – en dan enkel op een goede dag!” (lacht)

BEDANKT VOOR DE BLOEMEN
We nemen afscheid met een handdruk. ‘s Avonds treffen we elkaar opnieuw tijdens een exclusief diner. Na afloop knielt de actrice aan iedere tafel om te vragen of het lekker was. Zelf werkt ze nog de helft van een roze macaron weg voor ze in alle stilte van het toneel verdwijnt. Internet zoals de prachtige boeketten en bloemstukken op de tafels overigens. Niet veel later worden de welriekende accessoires gespot in de armen van enkele Britse beautyjournalistes. “Op aanraden van Cate”, zeggen ze snel. “Die vond ze te mooi om zomaar te laten staan.” Of hoe je met ‘Sì Fiori’ ook letterlijk Ja tegen Bloemen zegt …

by way of Elle Belgium

Cate Blanchett Loves the Odor of New child Infants
She sat down with InStyle to speak all things olfactory.

Oscar-winning actress Cate Blanchett is an professional at setting a #temper. And when she gets into character, perfume performs a key half in her transformation. We caught up with Blanchett, who’s a worldwide ambassador for Giorgio Armani Magnificence and Fragrances, whereas she was in London for the brand’s most up-to-date launch, Sì Fiori.

Since we’re speaking about fragrances, who or what smells good to you?

It’s boring, however new child babies. They’re just scrumptious. And so filled with prospects.

Indeed. Does perfume factor into your getting-ready routine and into your work?

Oh, totally! Perfume is such a receptacle of your memory. And in addition your sense of self and aspirations of who you need to challenge to the world. I feel it was in the ’80s that they [launched] Poison — keep in mind Poison? It was such a room-filling perfume. For me, personally, I gravitate toward sensual, supple fragrances. They totally change your mood — and to choose one for each character is a should.

Do you’ve got an entire suite of fragrances to choose from at house?

The one one I might wear from outdoors the [Armani] Sì family is one my mom used to wear, [the classic unisex scent] 4711. Everyone put it on after tennis. It was a real ’70s statement that jogs my memory of my childhood.

You’ve modified your hair lots throughout your profession. Is there one type that you simply’ve felt most snug in?

I liked the whole look from Ocean’s [8, 2018] and the shape [of that haircut] as nicely. I feel the hardest to take care of was unhappy Carol [Aird, from the 2015 film Carol] due to the rigidity of the shoot and the sort of remoteness of her look. She needed to be the item of somebody’s want. It was an onerous duty. And she or he was so groomed, which is sort of onerous for me.

Your Bob Dylan transformation in I’m Not There [2007] was mind-blowing.

Yeah, that was obviously quite androgynous. My husband wouldn’t come close to me.

What does your magnificence routine appear to be if it is advisable prepare in a rush?

I’m often preparing on the tube or on the practice or in a automotive. I’m not excellent with the liquid foundation, however Armani just made a compact that’s really easy to use. I’ve perfected the artwork of putting mascara on in a shifting automotive. Often I do mascara, some powder foundation, and lipstick. And pinch my cheeks.

You could have unimaginable fashion. Do you propose your outfits? How much work goes into them?

It should by no means be work. That’s one thing I discovered from Mr. Armani. True chic is easy, and it’s obtained to return from you. It’s not what gets likes and views. So, yeah, I mean, I really like style, I really like costumes, and I’m additionally an incredible lover of rewearing things I’ve liked prior to now. I might say my go-to is pretty much a well-pressed go well with. Or a very good pair of trousers.

The classics. Do you might have a favourite Aussie expression?

My grandmother used to say, “Go to billy-o.” I feel it was principally her polite approach of saying get lost.

Do you employ that today?

I do! You already know, what I really love is when individuals are doing things which are wildly inappropriate and you say to them, “What is this, bush week?” Do you’ve got that expression in America?

No, but perhaps now it’ll turn out to be a thing. What kind of type or beauty recommendation may you move on to your youngsters once they’re ready?

Sunscreen. Sunscreen, sunscreen, sunscreen.

by way of Instyle

Blush Dream Magazine #22 – Might 2019

Marie Claire UK – July 2019

Sens Poland – August 2019

Smile Magazine by Blush Dream #1 – August 2019

P.s. Giorgio Armani has been announced as the primary sponsor of the upcoming Venice Worldwide Film Pageant. Might we hope for footage as lovely because the one at the prime? Source